1391/04/30

"گزارش فستیوال گلدفست 2012 – ویتین تمپتیشن"

نویسنده: بردیا برجسته نژاد

روز سوم، شنبه، هفتم جولای 2012، حالا دیگر شب شده و قرار است آخرین اجرای شب سوم، یعنی آخرین اجرای فستیوال گلدفست 2012 را ببینیم. فستیوالی که به مدت سه روز در فضای زیبای پارک جنگلی پارکورمان برگزار شد.

روز سوم را با اجرای گروه «این فلمیز» In Flames همراه بودیم. و حالا نوبت رسیده به آخرین اجرای این فستیوال، یعنی گروه بی‌نظیر «ویتین تمپتیشن» Within Temptation. اگر کیفیت عکسها چندان چنگی به دل نمی‌زند بخاطر این است که خودم از موبایل آنها را گرفته‌ام.

ویتین تمپتیشن، عالی‌تر از فوق‌العاده

می‌رسیم به آخرین اجرای این فستیوال و گروه هلندی ویتین تمپتیشن. شاید اولین آلبوم‌شان در سال 1997 با عنوان «وارد شو» Enter توجه چندانی را به خود جلب نکرده باشد، اما انتشار دومین آلبوم در سال 2000 یعنی «مام زمین» Mother Earth چنان شهرتی را برای‌شان رقم زد که نام‌شان به عنوان یکی از بهترین های موسیقی گوتیک و سمفونیک متال در ذهن طرفداران این ژانرها ثبت شد. پنجمین آلبوم‌شان، که می‌شود آخرین اثرشان تا امروز، در سال 2011 با عنوان «بی‌بخشش» The Unforgiving حکایت مفصلی دارد. این اثر یک کانسپت آلبوم است، یعنی مجموعه‌ای با ساختار مشخص که آهنگها به ترتیب و در کنار هم یک داستان واحد را تشکیل می‌دهند. ویتین تمپتیشن در کنار انتشار این آلبوم یک وی‌وی‌دی شامل چند فیلم کوتاه را نیز منتشر کرد که از کنار هم قرار دادن فیلم‌ها، آهنگها و صد البته کتابی که آلبوم بر اساس آن نوشته شده می‌توان خط مشی داستان را متوجه شد و دنبال کرد. این آلبوم با چنان استقبال و موفقیتی مواجه شد که از طرف اکثر منتقدین و نشریات موسیقی به عنوان یکی از بهترین آلبوم‌های سال 2011 معرفی شد. موفقیت این آلبوم باعث شد ویتین تمپتیشن از یک گروه خوب ناگهان تبدیل به یکی از لیدرهای اکثر فستیوال‌های متال شود، اتفاقی که در همین فستیوال گلدفست نیز رخ داد.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

ساعت 9:00 شب است. ما همچنان بعد از اجرای گروه این فلیمز در ردیف اول ایستاده‌ایم. اسکرین پشت استیج فیلم کوتاه «مادر دوشیزه» Mother Maiden از آلبوم آخر را پخش می‌کند. فیلمی حدوداً پنج دقیقه‌ای، سیاه و تیره با شیوه‌ی روایت کمیک استریپ، همان چیزی که بعنوان مثال در فیلم «شهر گناه» Sin City شاهدش بودیم، که در دل خود اینتروی آلبوم آخر، «چرا من نه» Why Not Me را نیز گنجانده است. پس از تمام شدن فیلم اعضای گروه به ترتیب روی صحنه می‌آیند و در انتها شارون دن ادل در میان دود و نور آبی «شلیک در تاریکی» Shot in the Dark را آغاز می‌کند. شارون، با آن لباس سفید، دوست‌داشتنی‌تر از همیشه بنظر می‌رسد. احتمالاً اگر در عالم متال چیزی مثل کاپ اخلاق وجود داشت، شارون تا امروز چندتایی از آن را برده بود! آهنگ بعدی «در میان نیمه شب» In the Middle of the Night است، یکی از بهترین‌های آلبوم آخر. این آهنگ می‌چسبد به «سریع‌تر» Faster که از اسکرین پشت استیج موزیک ویدئوی آن هم پخش می‌شود. حالا باید کمی ریتم پر از هیجان کنسرت آرام بگیرد، در نتیجه «آتش و یخ» Fire and Ice به همراه یک ویدئوی زیبا اجرا می‌شود. بله! درست حدس زدید. یک اینترو و پشت بندش چهار آهنگ اجرا می‌شود که پنج ترک اول آلبوم بی‌بخشش را تشکیل می‌دهند. اینجا به زیبایی و با رعایت همان ترتیب آهنگ‌ها و بکار بردن ویدئوهای بی‌نظیر، کانسپت اصلی و داستان آلبوم به حاضرین منتقل می‌شود.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

آهنگ بعدی «ملکه‌ی یخ» Ice Queen از دومین آلبوم‌شان، مام زمین، است. قبل از شروع آهنگ شارون کمی با جمعیت برای همراهی آهنگ تمرین می‌کند. این یکی از همان آهنگ‌هایی‌ست که باعث شهرت این گروه شد. اسکرین، آهنگ را با پخش ویدئوی آن همراهی می‌کند. کمی باورش سخت است! شارون که معروف بود تا همین چند سال پیش قبل از آمدن به روی صحنه خودش را می‌بازد و دچار اضطراب می‌شود، با چنین تسلط و قدرتی آهنگ‌ها را اجرا و جمعیت را کنترل می‌کند. ویدئوی این آهنگ که سرمای کوهستان را نشان می‌دهد  در انتها با آتشی پوشیده می‌شود که آغازگر آهنگ بعدی «ساعت رسمی ما» Our Solemn Hour است. این آهنگ یک قسمت کر دارد که به شکل چند صدایی و سوپرانو اجرا می‌شود. همراهی جمعیت در این قسمت که زیر نور منعکس شده‌ی آتش به همراه شارون فریاد می‌زنند بی‌نظیر و استثنایی‌ست.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

نوبت می رسد به «پا پس نمی‌کشم» Stand My Ground از آلبوم «نیروی خاموش» The Silent Force که با هد زدن‌های شارون آغاز می‌شود. اینجا اتفاق بامزه‌ای رخ می‌دهد. از میان جمعیت دستی بالا می آید که یک سی‌دی و ماژیک را گرفته است. شارون دستش را دراز می کند، سی‌دی و ماژیک را می‌گیرد، روی زمین دو زانو می‌شود، سی‌دی را باز می‌کند و می‌گذارد روی پایش و همانطور که می‌خواند آن را امضا می‌کند و تحویل صاحبش می‌دهد! این آهنگ که تمام می‌شود وقت استراحت اعضای گروه می‌رسد که جای خالی‌شان با فیلم کوتاه دیگری از آلبوم آخر، «شیند» Sinead پر می‌شود. این فیلم هم همان شیوه‌ی کمیک استریپ را برای روایت انتخاب کرده است. اعضای گروه دوباره به روی صحنه می‌آید، همین آهنگ شیند را این‌ بار به همراه پخش ویدئوی آن اجرا می‌کنند و داستانی که در ابتدای کنسرت آغاز کرده‌اند را به پایان می‌رسانند. باور کنید با هر آهنگ جمعیت منفجر می‌شود! اجرای هر آهنگ از قبلی بهتر و جذاب‌تر است. این از آن کنسرتهایی‌ست که آرزو می‌کنید هرگز تمام نشود.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

آهنگ بعدی یکی از شاهکارهاشان از آلبوم «قلب همه چیز» The Heart of Everything است. آهنگ «چه کار کردی» What Have You Done که در نسخه اصلی همراه با کیت کاپوتو، خواننده‌ی گروه «لایف آو اگونی» Life of Agony اجرا شده است. کاپوتو در این اجرا حضور فیزیکی ندارد، اما تصویر او را روی اسکرین می‌بینید و صدایش را به همراه شارون می‌شنوید که پلی بک می‌شود. مردم هم خلا کاپوتو را به بهترین شکل با فریاد آن بخشی که او می‌خواند پر می‌کنند. باز بر می‌گردیم سراغ آلبوم آخر و اینبار آهنگ «آهن» Iron و داستانی را که برای‌مان تعریف می‌کردند با این تکه‌ی گم شده و ویدئوی آن تکمیل می‌شود. سپس «فرشته» Angel اتز آلبوم نیروی خاموش، این یکی هم به همراه ویدئو اجرا می‌شود. آهنگ بعدی «خاطرات» Memories از آلبوم نیروی خاموش است. آهنگی آرام و ملایم که با صدای لطیف شارون با رقص دستانش همراه می‌شود و معجون زیبایی را می‌سازد. قبل از آنکه اعضای گروه استیج را ترک کنند سه آهنگ دیگر اجرا می شود: «دست غم» Hand of Sorrow و «قلب همه چیز» The Heart of Everything از آلبوم قلب همه چیز، و آهنگ «خط مرز کجاست» Where is the Edge از آلبوم بی‌بخشش.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

گروه در پی تشویق بی‌وقفه‌ی مردم به روی صحنه باز می‌گردد. «پلکانهایی به آسمانها» Stairways to the Skies آخرین آهنگ از آخرین آلبوم را اجرا می‌کند و دوباره می‌رود. اما باز هم اینجا آخر کار نیست! آنها دوباره باز می‌گردند. شارون می‌گوید که آهنگ بعدی را همین امروز صبح تمرین کرده‌اند و آن را اکوستیک اجرا می‌کنند. این آهنگ «نامم را بگو» Say My Name است، آهنگی که جای مشخصی ندارد و نمی‌توانید آن را در هیچکدام از آلبوم‌هاشان پیدا کنید. قبل از شروع آهنگ بعدی شارون داستانی را تعریف می‌کند. روزی مادربزرگ شارون در پارکی قدم می‌زد که او مردی را می‌بیند که ناراحت و نگران روی یکی از نیمکت‌ها نشسته است. مادربزرگ شارون سر صحبت را با او باز می‌کند و متوجه می‌شود او اهل ترکیه است و دنبال خانه می‌گردد. او به آن مرد پیشنهاد می‌دهد که خانه‌ی او را اجاره کند و همسایه‎‌اش شود. از آن روز 30 سال می‌گذرد و آن مرد از آن موقع مستاجر مادربزرگ شارون و دوست خانوادگی آنهاست. شارون این داستان را با تاکید بر ملیت آقای مستاجر تعریف می کند و آهنگ بعدی «داستان بی‌انتها» Never-Ending Story از آلبوم مام زمین را تقدیم می‌کند به او، به مستاجر اهل ترکیه، که حالا و در این کنسرت در بخش VIP نشسته است. این آهنگ هم مانند آهنگ نامم را بگو بصورت اکوستیک اجرا می‌شود. در انتها و بعنوان آخرین آهنگ، نوبت می‌رسد به آهنگی که ویتین تمپتیشن تمام محبوبیت و شهرتش را مدیون آن است: آهنگ مام زمین از آلبوم مام زمین. در میان تشویق و فریاد و شور و هیجان مردم آخرین اجرا از آخرین شب فستیوال گلدفست به پایان می‌رسد.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

برای من این بهترین اجرای فستیوال است! آهنگها و ترتیب و انتخابشان، اجرا، نور و ویدئوها، شارون، اعضای گروه، همه و همه باعث شدند این فستیوال به یاد ماندنی‌تر از آن چیزی شود که حدسش را می‌زدم. حالا دیگر از ما بپرسند بهترین اجرا کدام بود قطعاً گانز ان رزز جواب اول‌مان نخواهد بود.

اجرای ویتین تمپتیشن در فستیوال گلدفست 2012

و در آخر

همه به شدت خسته‌اند. تمام جمعیتی که آنجاست بیش از حد توانشان در این سه روز انرژی مصرف کرده‌اند و از پاهاشان کار کشیده‌اند. همه آرام آرام در حال خزیدن به سمت درب خروج هستند که ناگهان از بلندگوها آهنگ «به جنگل خوش آمدی» Welcome to the Jungle از گانز ان رزز پخش می‌شود. صحنه‌ای که بوجود می‌آید باور کردنی نیست! آن جمعیت خسته حالا با جست و خیز و فریاد به رقص و پایکوبی مشغول شده‌اند. ما آمده‌ایم عقب و ایستاده‌ایم روی یک سکو و از بالا به جمعیت چند هزار نفری نگاه می‌کنیم. پشت بندش هم «شهر بهشت» Paradise City پخش می‌شود و جمعیت هم بنظر می‌رسد دیگر خیال رفتن ندارند. خلاصه آن که حسابی و به اندازه‌ی مطلوب خوش گذشت. جای همه دوستان خالی.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست‌های مرتبط

Post
استیون ویلسون و کنسرت استانبول
1395/02/25

دختر چهره‌ی معصوم و لبخند زیبایی داشت. پوستش تیره بود، موهای فرفری‌ بلندش را می‌کشید تا پشت سرش و با یک کش ساده می‌بست. تمام اینها اما غم و درد او را پنهان نمی‌کرد. مادرش را وقتی فقط 11 سال داشت از دست داده بود. 16 سال داشت که مدرسه را ترک و کار را آغاز کرد. چندین شغل عوض کرد تا اینکه شرایط به شکلی رقم خورد که در 36 سالگی، یعنی سال 2001، پدر و چهار خواهر بزرگترش را ترک کرد و به یکی از انجمن‌های مبارزه با خشونت پناه برد.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – این فلیمز
1391/04/29

روز سوم، شنبه، هفتم جولای 2012، امروز هوا کمی از دیروز بهتر است. کمی در فضای پارک جنگلی پارکورمان می‌چرخیم تا نوبت برسد به اولین اجرایی که می‌خواهیم ببینیم و بشنویم.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – گانز ان رزز
1391/04/28

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، هوا تاریک شده و جمعیت تمام فضای پارک جنگلی پارکورمان را پر کرده است. امشب قرار است اجرای یکی از بزرگترین گروه‌های تاریخ موسیقی را شاهد باشیم.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – آپوکالیپتیکا
1391/04/27

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، با نزدیک شدن به عصر از شدت گرما کم می‌شود. مردم در زیر سایه‌های درختان منتظرند که استیج برای اجرای بعدی آماده شود تا با یکی از هیجان‌انگیزترین گروه‌های این فستیوال دیدار کنند.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – لاکونا کویل
1391/04/26

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، در رطوبت و گرمای شدید هوای استانبول، رفته رفته تعداد حاضرین در فضای پارک جنگلی پارکورمان بیشتر می‌شود. می‌دانیم که امشب شبی‌ست که در آخر پرجمعیت‌ترین شب این فستیوال است.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – آگلی کید جو
1391/04/25

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، هوای گرم و شرجی استانبول در این وقت سال باعث می‌شود که کمی برای حضور در اجراهای ظهر تردید داشته باشیم. امروز، به جز اجرای اول، تمامی گروه‌هایی که به روی صحنه می‌روند بین‌المللی و غیر ترک هستند و همین تصمیم‌گیری را سخت می‌کند.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 - اوانسنس
1391/04/24

روز اول، چهارشنبه، چهارم جولای 2012، «داریوش شفا» محله‌ی ساکت و آرامی در استانبول است که پارک جنگلی پارکورمان به زیبایی و آرامشش می‌افزاید. اما هر از گاهی اتفاقی هیجان‌انگیز در این پارک باعث می‌شود تا آرامش محله، بیمارستان آکیبادم روبروی پارک و آسایشگاه سالمندان کنارش برای چند ساعتی بهم بریزد.

Post
قطارها، دخترکان و قاتلین، نوشته‌ای بر کنسرت استیون ویلسون در بروکسل
1391/02/30

درون مکعب بتنی آکوستیک سالن AB بروکسل و در حضور مردمانی که منتظر آغاز کنسرت در گوشه و کنار آواره‌اند و دستگاه‌های مخوف پخش غول‌آسا و حتی آویزان از سقف، پرده‌ی نمایش بسیار نازکی از سقف آویزان است که بین صحنه و تماشاگران را مرز انداخته، تا بر آن تصویر پخش کنند.

Post
شاعرانه‌ی عقیم گیلاس‌ها، نوشته‌ای بر کنسرت آناتما در بلژیک
1391/02/28

قبل از آنکه کسی به محل برگزاری کنسرت بیاید، من آنجا بودم. روبرویم و در محوطه یک جفت درخت گیلاس تازه گل‌داده‌ای بود که به بهانه‌ی باد، تن تراشیده‌ی خرامیده‌اش را اغواگری می‌کرد. عبای کلمات فارسی به خود پیچیده، درخت را می‌نوشتم. همان درخت که ناگهان دنی کاوانا پیدایش شد و بازیگوشانه سوژه‌ی عکاسی‌اش‌ کرد.

Post
گزارش فستیوال راک ان کک 2011 – روز دوم
1390/04/31

دیروز، اولین روز فستیوال راک ان کک 2011 بود. با شب را کمپ گذراندیم و صبح روز دوم ساعت 8:00 بخاطر گرمای شدید و آفتاب بیدار شدیم. قصدمان این است که تمام تلاش‌مان را به کار بگیریم که برای اجراهای شب انرژی داشته باشیم.

Post
گزارش فستیوال راک ان کک 2011 – روز اول
1390/04/30

شنبه، 16 جولای (25 تیر ماه)، استانبول، دمای روز 31 درجه و رطوبت به اندازه‌ای که بعد از چند دقیقه در آفتاب ماندن، تمام لباس‌تان کاملاً خیس می‌شود. هفتمین دوره‌ی فستیوال «راک ان کک» Rock’N Coke که به حمایت کوکاکولا برگزار می‌شود چند ساعت است که شروع شده است.

Post
ویتین تمپتیشن و انتشار آلبوم نابخشودنی
1389/12/26

در سال 2007 آخرین آلبوم گروه مشهور «ویتین تمپتیشن» Within Temptation با عنوان «قلب همه چیز» The Heart of Eveything منتشر شد. از آن زمان چهار سال می‌گذرد و گروه به تازگی تا چند روز دیگر پنجمین آلبوم خود را در لیست انتشار دارد.

Post
تاریا و انتشار آلبوم چیزی که در زیر خوابیده
1389/06/18

حدود 10 سال پیش یکی از معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین گروه‌های گوتیک متال بین ایرانی‌ها، گروه فنلاندی «نایت ویش» Nightwish بود. یادم است که همان موقع آلبوم «متولد اقیانوس» Oceanborn را شنیده بودیم و از ذوق سر از پا نمی‌شناختیم.

Post
تریستانیا و انتشار آلبوم روبیکان
1389/06/02

گروه نروژی «تریستانیا» Tristania جزو گروه‌های مطرح و معروف ژانر گوتیک متال محسوب می‌شود. با این وجود بخاطر داشتن رگه‌هایی از موسیقی دووم و دث در سابقه‌ی گروه، همیشه طرفداران خاص خودش را هم داشته و آنها را متمایز از سایر گروه‌های گوتیک می‌کند.

Post
کنسرت گروه گوتان پراجکت در استانبول
1389/04/18

چهارشنبه، 23 جون 2010، برابر با دوم تیرماه 1389، پارک کوچوکچیفتلیک، در نزدیکی استادیوم بشیکتاش استانبول، میزبان یکی از اجراهای تور گروه فرانسوی «گوتان پراجکت» Gotan Project به اسم «تور تانگو 3.0» Tango 3.0 Tour به مناسب انتشار آلبوم جدیدشان است.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز سوم – بیگ فور
1389/04/11

27 جون 2010، یعنی 6 تیر 1389، روز سوم فستیوال سونیسفر، هوا به شدت گرم است و آفتاب هم بدون هیچ ابری مستقیم می‌تابد. ما دوباره چند اجرای اول را بی‌خیال می‌شویم، از صبح هیچ حرکت خاص و عجیبی که باعث خسته شدن‌مان شود نمی‌کنیم تا برای چهار اجرای اصلی، برای «بیگ فور» big Four حاضر و آماده و پر انرژی باشیم.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز دوم
1389/04/10

26 جون 2010، یعنی 5 تیر 1389، روز دوم فستیوال سونیسفر، اجراها از ساعت 15:30 به ترتیب با اجراهای گروه ترکی «مردر کینگ» Murder King، گروه دانمارکی «ولبیت» Volbeat و یکی از معروف‌ترین هنرمندان موسیقی راک ترکیه، «هایکو چپکین» Hayko Cepkin آغاز می‌شود.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز اول
1389/04/09

25 جون 2010، یعنی 4 تیر 1389، در استادیوم بشیکتاش خبری از مسابقه فوتبال نیست! اینبار قرار است متال‌دوستان دور هم جمع شوند و شاهد یکی از بی‌سابقه‌ترین اجراهای تاریخ موسیقی متال باشند. این را هم بگویم که عکس‌های این پست (به جز عکسی که از بالا گرفته شده!) را خودم گرفته‌ام.

Post
وی آر د فالن و انتشار دنیا را تخریب کن
1389/02/10

بعد از انتشار آلبوم «درب باز» The Open Door از گروه «اوانسنس» Evanescence یکی از دو موسس گروه، یعنی بن مودی که مغز متفکر گروه بود، از اوانسنس جدا شد. دلیل این جدایی اینطور که بعدها مشخص شد این بود که بن مودی با خط مشی که گروه، مخصوصاً امی لی، داشت دنبال می‌کرد مخالف بود.

در حال بارگزاری..