1390/07/01

"سوئیچ فوت و نگاهی به آلبوم برعکس‌ها"

نویسنده: بردیا برجسته نژاد

اعضای گروه آمریکایی «سوئیچ فوت» Switchfoot در مدت زمان فعالیت خود آلترناتیو راک را بوسیده‌اند، با هارد راک رقصیده‌اند، با پاپ راک به مهمانی‌ها دعوت شده‌اند، با کریسشن راک دعا خوانده‌اند و با پست گرانج عصبانی شده‌اند.

شهرت جهانی آنها بخاطر انسجام بی‌نظیرشان و اقتدار مغز متفکر گروه، جان فورمن، و صد البته اجراهای پر از تسلط‌شان است. این گروه یکی از دوست‌داشتنی‌ترین‌هایی‌ست که می‌توانید در موسیقی آلترناتیو راک پیدا کنید. سال 2009، انتشار هفتمین آلبوم‌شان با عنوان «سلام طوفان» Hello Hurricane با موفقیت‌های زیادی همراه بود. دریافت جایزه‌ی بهترین آلبوم گاسپل راک در پنجاه و سومین مراسم گرمی و همینطور تصاحب جایگاه دوم در چارت کریسشن راک، هر چند چیزی به شهرت‌شان اضافه نکرد، اما توانست نام آنها را دوباره سر زبآنها بیاندازد. و حالا بعد از گذشت دو سال به تازگی سوئیچ فوت آلبوم جدید خود را با نام «برعکس‌ها» Vice Verses منتشر کرده است.

اولین بار در همان سال 2009 رهبر گروه، جان فورمن، در یکی از نمایش‌های انفرادی و آکوستیک خود آهنگ جدیدی به نام برعکس‌ها را اجرا کرد و گفت که این آهنگ در آلبوم بعدی‌شان (که آن زمان همان آلبوم سلام طوفان می‌شد) نخواهد بود. یک ماه پس از انتشار آن آلبوم آنها اعلام کردند که آلبوم بعدی همان اسم تک آهنگی که فورمن اجرا کرده را خواهد داشت و احتمالاً اواخر 2011 به بازار خواهد آمد. سوال اینجاست که چرا؟ چرا یک گروه باید درست یک ماه بعد از انتشار آلبومش خبر از نام و مشخصات آلبوم بعدی که دو سال بعد قرار است به بازار بیاید بدهد؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است: چون سوئیچ فوت رهبری دارد به نام جان فورمن که از ذهنش همینطور ترانه تراوش می‌کند و اعضایی که موسیقی جزو وعده‌های اصلی روزانه‌شان است! که نتیجه‌ی آن بیش از 80 آهنگ حاضر و آماده شده که برای انتشار حداقل چهار آلبوم بعدی آنها کافی‌ست! و تازه جالب اینجاست که از دو سال پیش اکثر آهنگ‌هایی که برای انتشار آلبوم هشتم انتخاب شده بودند با آثار و ساخته‌های جدید جایگزین شده‌اند. و یک نکته‌ی بامزه اینکه اعضای گروه روند ضبط آلبوم از ابتدا تا انتها را روی توئیترهای خود برای طرفداران می‌نوشتند.

سوئیچ فوت

این آلبوم حیرت‌انگیز است! شما با بهترین، کامل‌ترین و زیباترین اثر آنها تا به امروز مواجه خواهید بود. گروه کاملاً رویه‌اش را نسبت به آلبوم قبلی تغییر داده، فضای بیشتر به درامز و بیس داده شده، موسیقی الکترونیک یکی از نقش‌های اصلی را بازی کرده و مضمون کلی آلبوم وارد حیطه‌ای از جهان‌بینی شده که سعی در نشان دادن تقارن در ریشه‌های زندگی دارد (در آهنگ برعکس‌ها می‌شنوید که می‌گوید: هر نعمتی با مجموعه‌ای از نفرین می‌آید). آنها تمام تلاش‌شان را کرده‌اند که اثری فوق‌العاده را منتشر کنند. انتخاب از بین 80 آهنگ حاضر و آماده، تغییر و اصلاح آنها، و ضبط و ساخت چند آهنگ جدید نتیجه‌اش آلبومی شده که به اعتقاد من بهترین اثر آنها تا به امروز است.

آلبوم با «زندگی پس از مرگ» Afterlife شروع می‌شود. با اقتدار و قدرتی باورنکردنی در موسیقی و صلابتی خاص در صدای جان فورمن که به همراه افکت و ریورب بهترین آغاز برای چنین آلبومی می‌تواند باشد. در آهنگ دوم «اصیل» The Original شما با یک سوئیچ فوت شیطان و بازیگوش مواجه هستید! فراز و نشیبی که فورمن به صدایش می‌دهد در کنار موسیقی آلترناتیو بیشتر شبیه کودک خرابکاری‌ست که می‌چرخد و همه چیز را به هم می‌ریزد. آهنگ سوم «جنگ درون» The War Inside یکی از بهترین‌های آلبوم است. موسیقی الکترونیک خودش را به وضوح نشان می‌دهد تا جایی که حتی وارد صدای فورمن هم می‌شود. تا همین جا کافی‌ست که بفهمید قرار است در تمام آلبوم ریورب و افکت را به همراه وکال داشته باشید، چیزی که تا پیش از این نظیرش در کارهای گروه به ندرت رخ می‌داد.

سوئیچ فوت

آهنگ چهارم، «بی‌قرار» Restless، چیزی شبیه کارهای قبلی گروه است، با این تفاوت که از با بهترین‌هاشان برابری می‌کند. این آهنگ به وضوح ریشه‌های موسیقی کریسشن را در کارهای آنها نشان می‌دهد و به شکل عجیبی صدای فورمن من را به یاد آیزاک اسلید (خواننده‌ی گروه «فری» The Fray می‌اندازد). مضمون آهنگ اشاره به سفر بی‌رحمانه‌ی قطره‌ی باران و بازگشتش به دریا دارد. فورمن می‌گوید که وقتی این ایده به ذهنش رسید خودش را در آن سفر با قطره باران همراه کرد. آهنگ پنجم، «نور کور کننده» Blinding Light، یک اثر خاص در ژانر رگه راک است که کارهای گروه آمریکایی «311» را برایتان تداعی می‌کند. آهنگ ششم، «فروختن اخبار» Selling the News عالی است! شما نشسته‌اید درون یک سیرک، دلقک‌ها برایتان معلق می‌زنند و فورمن با صورتی آرایش شده برایتان اوضاع و احوال دنیا را دکلمه می‌کند. موسیقی به شکل زیبایی مضمون ترانه را پوشش می‌دهد و همین باعث می‌شود که این آهنگ جزو بهترین‌های این آلبوم باشد. توجه شما را جلب می کنم به دقیقه‌ی 2:05 تا 2:40. حالا تصور کنید که برای شما سیرکی به عنوان «اخبار» در حال اجراست!

آهنگ هفتم، «رونق» Thrive به شکل ویژه‌ای دوست‌داشتنی‌ست. این آهنگ در این دو سال چندین بار در اجراهای آکوستیک جان فورمن به عنوان یکی از آهنگ‌های اصلی آلبوم اجرا شده است. اثری لطیف و مهربان با صدایی که ترکیبی از حزن و عشق را در خود دارد. آهنگ هشتم «اسب‌های تیره» Dark Horses اولین سینگل منتشرشده‌ی آلبوم است. این آهنگ چندین بار در سال 2010 در تور سلام طوفان روی صحنه اجرا شده و یکی از آهنگ‌های مورد علاقه‌ی جان فورمن به حساب می‌آید. مضمون آهنگ اشاره به کودکان خیابانی زادگاه اعضای گروه، سن دیه‌گو، دارد. بد نیست این را هم بدانید که اعضای گروه در پنج مرکز خیریه و انسان‌دوستانه (از جمله DATA و کمپین ONE) فعالیت دائمی دارند. این آهنگ توانست جایگاه نخست چارت کریسشن راک را تصاحب کند.

سوئیچ فوت

آهنگ نهم، «سوغات» Souvenirs از همان مشخصه‌های قدیمی گروه یعنی موسیقی کریسشن است. آهنگ دهم، «بالاتر از آن برخیز» Rise Above It با موسیقی آلترناتیو شما را به مهمانی دعوت می‌کند. توجه داشته باشید که دو آهنگ شاخص آلترناتیو این آلبوم، یعنی اصیل و بالاتر از آن برخیز، کوتاه‌ترین مدت زمان را در بین تمامی آهنگ‌های آلبوم دارند. آهنگ یازدهم، برعکس‌ها، آهنگ اصلی و مرکزی آلبوم، با سولوی گیتار آکوستیک ترانه‌ای فوق‌العاده دارد: «باد می‌تواند وسواس تازه‌ی من باشد. باد می‌تواند افسردگی بعدی من باشد. باد به هر جا که دلش می‌خواهد می‌رود، کاش می‌توانستم درس‌هایش را بیاموزم.» و یا در جای دیگر «خدا در آسمان شب کجاست؟ خدا در روشنایی شهرها کجاست؟ خدا در زمین لرزه کجاست؟ خدا در نسل کشی کجاست؟ تو در کجای قلب شکسته‌ی منی؟ همه چیز از بین رفته، همه چیز نابود شد، بگو که هنوز آنجاست. می‌دانم که تمام این‌ها مفهومی دارد. می‌دانم که در هر بار سقوطم رستاخیزی نهفته است» آهنگ دوازدهم، «جایی که به آن تعلق دارم» Where I Belong، در آن نسخه‌ای که من دانلود کردم نیست! یعنی هنوز آن را نشنیده‌ام!

برعکس‌ها بهترین یا یکی از بهترین‌های سوئیچ فوت تا به امروز است. آلبومی منسجم و قوی که ادعای اعضای گروه را تائید می‌کند. آهنگها از بین ده‌ها اثر حاضر و آماده انتخاب شده‌اند. موسیقی آنها ساده است. انتظار پیچیدگی و فضاهای وهم‌آلود موسیقی پست راک یا پراگرسیو راک را نداشته باشید. شما با گروهی مواجه هستید که وقتی صحبت از کریسشن یا آلترناتیو راک می‌شود، یکی از بهترین‌هاست. این آلبوم را از دست ندهید.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست‌های مرتبط

Post
فولز و انتشار آلبوم آتش مقدس
1391/12/22

پس از چند هفته بالاخره کمی از تب آلبوم «آتش مقدس» Holy Fire میان علاقه‌مندان به موسیقی کاسته شد. از صدر نشینان جداول امسال آلبوم جدید گروه انگلیسی «فولز» Foals است که هم از سوی منتقدین و هم از سوی مخاطبین بسیار مورد استقبال واقع شده است.

Post
نیک کیو اند د بد سیدز و انتشار آلبوم آسمان را کنار بزن
1391/12/19

این استرالیایی تمام‌نشدنی و گروهش پس از سه سال با آلترناتیو راک مخصوص‌شان بازگشتی دوباره به صدر جداول داشته‌اند. اگر چارت عجیب غریب آمریکا را کنار بگذاریم، در بقیه موارد از بریتانیا و آلمان گرفته تا سوییس و اسپانیا، آلبوم‌ «آسمان را کنار بزن» Push the Sky Away یکی از جایگاه‌های اول تا سوم جداول را از آن خود کرده است.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 - اوانسنس
1391/04/24

روز اول، چهارشنبه، چهارم جولای 2012، «داریوش شفا» محله‌ی ساکت و آرامی در استانبول است که پارک جنگلی پارکورمان به زیبایی و آرامشش می‌افزاید. اما هر از گاهی اتفاقی هیجان‌انگیز در این پارک باعث می‌شود تا آرامش محله، بیمارستان آکیبادم روبروی پارک و آسایشگاه سالمندان کنارش برای چند ساعتی بهم بریزد.

Post
شیند اوکانر و نگاهی به آلبوم چطور است که من من باشم (و تو تو)؟
1390/12/04

موهایش را از ته کوتاه کرده بود، چیزی که برای زمان خودش ساختار‌شکنی به حساب می‌آمد. با آن چشمان زیبا و پر از اشک، با آن نگاه خیره به دوربین «هیچ چیز با تو قابل قیاس نیست» Nothing Compares 2 U را می‌خواند، و اینگونه شد که توانست چارت‌ها، رادیوها، تلویزیون‌ها، قلب‌ها و دنیا را فتح کند.

Post
آپولو 440 و معرفی آلبوم آینده چیزی‌ست که قبلاً بوده
1390/11/19

اوایل دهه 90 برای مایی که تشنه‌ی موسیقی بودیم و تازه دریچه‌های شناخت موسیقی از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای به روی کشورمان باز شده بود دوران طلایی به حساب می‌آمد. اواخر دهه و سال 1999، وقتی برای اولین بار ویدئوی «جنبیدن کافی‌ست» Stop the Rock از گروه انگلیسی «آپولو 440» Apollo 440 را دیدم، کم مانده بود که هیجان بیش از حد، باعث تمام شدنم شود!

Post
اسنو پاترول و انتشار آلبوم ‌امپراطوری‌های سقوط کرده
1390/09/05

گروه اسکاتلندی «اسنو پاترول» Snow Patrol برخلاف دو گروه کلدپلی و کین با انتشار اولین آلبوم خود نه تنها شهرت چندانی کسب نکرد، بلکه حتی دیده هم نشد! برای آنها چهار سالی زمان لازم بود تا با سومین آلبوم استودیویی خود «ضربه‌ی نهایی» Final Straw مورد توجه طرفداران موسیقی ایندی و آلترناتیو قرار گیرند.

Post
کلدپلی و نگاهی به آلبوم مایلو زایلوتو
1390/07/26

«من اعتقادی به این که گروه‌ها بعد از 33 سالگی می‌توانند همچنان به فعالیتشان ادامه دهند ندارم» این جمله‌ی عجیب را کریس مارتین، رهبر گروه انگلیسی «کلدپلی» Coldplay، زمانی می‌گوید که تمامی چهار عضو گروه در حدود 30 سال سن دارند.

Post
تری دورز داون و انتشار آلبوم وقت زندگی من
1390/04/23

اولین بار که آهنگ «کریپونایت» Kryptonite را شنیدم اواخر سال 1381 بود. نشسته بودم در استودیو راک‌فیلم، یا بهتر بگویم بخاطر خستگی دراز کشیده بودم کف استودیو.

Post
البو و انتشار آلبوم پسرها، یک موشک بسازید!
1389/12/14

«البو» Elbow موسیقی خاصی دارد که شیوه‌ی تازه‌ای از موسیقی آلترناتیو و ایندی را ارائه می‌کند. این یعنی همان موسیقی راک ناب انگلیسی که در کنار صدای گای گاروی لذتش چند برابر می‌شود. اما اگر اینها را برای یک گروه مطرح انگلیسی ساده و پیش پا افتاده می‌دانید، البو می‌ماند و ترانه‌های اعجاب‌انگیز گای گاروی.

Post
آر ای ام و انتشار آلبوم در اکنون متلاشی شو
1389/12/11

«آر ای ام» R.E.M گروه بزرگی است و این مساله تصادفی نیست! سه دلیل عمده وجود دارد که این گروه را متمایز از گروه‌های دیگر می‌کند.

Post
ریدیوهد و نگاهی به آلبوم پادشاه شاخه‌ها
1389/11/30

به گمانم اگر بخواهم «ریدیوهد» Radiohead را به شما معرفی کنم، به شناخت‌تان از موسیقی توهین کرده‌ام! ریدیوهد، نماد موسیقی بریتانیا و مظهر مطلق خلاقیت و نبوغ در ترکیب اصوات و مفاهیم است.

Post
کیک و انتشار آلبوم اتاق نمایش دلسوزی
1389/10/14

اگر می‌خواهید درون‌تان جشنی بر پا کنید یک چیز را هیچوقت فراموش نکنید! هر جشنی به کیک نیاز دارد! گروه آمریکایی «کیک» Cake از آن گروه‌های ساختارشکن موسیقی است که توانسته به شکل کاملاً ویژه‌ای ترکیبی از موسیقی آلترناتیو و فانک را اجرا کند.

Post
این اکسز و انتشار آلبوم گناه نخستین
1389/09/04

باور اینکه آنها 33 سال پیش فعالیت‌شان را آغاز کرده‌اند کمی سخت است. وقتی می‌بینی که موسیقی آنها با زمان جلو آمده و توانسته پلی بین موسیقی راک و پاپ ایجاد کند، لذت مضاعفی می‌توانی از آثارشان ببری.

Post
انجلز اند ایرویوز و انتشار آلبوم عشق
1388/11/29

بگذارید کمی از قبل شروع کنم. احتمالاً گروه «بلینک 182» Blink-182 را می‌شناسید. همان گروه پانک راک پر شر و شور و پر سر و صدا که یا موسیقی‌شان شما را به وجد می‌آورد یا اینکه باعث سر دردتان می‌شود!

در حال بارگزاری..