1390/01/06

"بلکفیلد و انتشار آلبوم به دی‌ان‌ای من خوش آمدی"

نویسنده: بردیا برجسته نژاد

استیون ویلسون، رهبر و مغز متفکر گروه پورکوپاین تری، خودش به اندازه‌ی یک دنیا موسیقی است. ویلسون برای من نمادی از «ذهن استوار بر ملودی» است که دنیا را از دریچه‌‌ی ویژه‌ای می‌بیند، که خودش هر از گاهی جهانی خلق می‌کند و مخاطبینش را پشت پنجره می‌نشاند تا از مشاهده آن لبریز و سرمست شوند.

ویلسون در پورکوپاین تری بصورت انفرادی هم فعالیت می‌کند، در کنار تیم بونس گروه بی‌نظیر نو-من را دارد، چند پروژه موسیقی امبینت و الکترونیک با اسامی آی‌ای‌ام، بیس کامیونین و کانتینوم دارد و در نهایت گروهی دارد به اسم «بلکفیلد» Blackfield با هنرمند اسرائیلی، اویو گفن، که موسیقی آرت راک را به زیر سلطه‌ی خود می‌کشد.

اما بلکفیلد را می‌توان بیشتر تاثیر گرفته از افکار گفن دانست تا ویلسون. بلکفیلد در دو آلبوم قبلی خود با اجرای مجدد چندین آهنگ از آلبوم‌های انفرادی قبلی گفن این را نشان داده که تمایل ویژه‌ای به موسیقی آرت راک گفن دارد تا موسیقی پراگرسیو و امبینت ویلسون. ماجرا هم از آنجا شروع شد که در سال 2000، گفن که هنوز مقیم تل آویو بود از ویلسون و پورکوپاین تری دعوت کرد تا برای اجرا به اسرائیل بروند. گفن به اندازه‌ای شیفته‌ی هنر ویلسون بود که پیشنهاد همکاری و راه‌اندازی پروژه‌ی جدیدی با ویلسون را مطرح کرد. هسته‌ی اولیه بلکفیلد در همان زمان شکل گرفت و با انتشار دو آلبوم در سالهای 2004 و 2007 و به پشتوانه‌ی شهرت تاسیس‌کنندگانش توانست به سرعت در بین موسیقی دوستان مطرح شود. حالا بعد از گذشت چهار سال از آلبوم «بلکفیلد 2» Blackfield II این گروه، پس‌فردا یعنی 28 مارچ 2011، سومین آلبوم خود را با عنوان «به دی‌ان‌ای من خوش آمدی» Welcome to My DNA منتشر می‌کند.

بلکفیلد Blackfield

تفاوت بسیار بزرگی که این آلبوم با دو اثر قبلی دارد این است که تمامی آهنگ توسط اویو گفن ساخته شده و استیون ویلسون که در همان زمان مشغول تهیه آلبوم سولوی انفرادی خود و آخرین اثر پورکوپاین تری بود تنها برای ضبط آثار، در لندن و تل آویو، حاضر شده است. طرح روی جلد، مردی که روبروی پنجره‌ی قدی ایستاده و به دور دست خیره شده، توسط کارل گلاور طراحی شده که قبلاً یکی از گزینه‌های طرح روی جلد آلبوم سال 2007 گروه مریلیون بود. مریلیون این طرح را رد کرد و حالا با گذشت چهار سال بلکفیلد آن را برای آلبوم جدید خود انتخاب کرده است.

آلبوم جدید بلکفیلد آن چیزی نیست که لااقل من را که این گروه را بخاطر ویلسون دوست دارم، راضی کند. با وجود آن که آهنگ‌ها شبیه ویلسون است اما اثری از ویلسون در آنها نیست! گفن تمام تلاشش را کرده که قالب کارهایی که قرار است در این آلبوم عرضه شود به بلکفیلد نزدیک باشد، اما از نظر من چندان در این امر موفق نبوده است. این آلبوم بیشتر شبیه اثر انفرادی آخر گفن، محصول 2009، است تا کارهای قبلی بلکفیلد. شما فقط گیتار و صدای ویلسون را می‌شنوید و از هنر آهنگسازیش خبری نیست. با وجود آن که آهنگ‌های خوبی در این آلبوم وجود دارد، که البته بعد از چند بار گوش کردن‌شان توجه‌تان به آن‌ها جلب می‌شود، اما آلبوم جدید نمی‌تواند خاطره‌ی خوش دو اثر قبلی را برای من، لااقل تا این لحظه، تکرار کند.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست‌های مرتبط

Post
استیون ویلسون و کنسرت استانبول
1395/02/25

دختر چهره‌ی معصوم و لبخند زیبایی داشت. پوستش تیره بود، موهای فرفری‌ بلندش را می‌کشید تا پشت سرش و با یک کش ساده می‌بست. تمام اینها اما غم و درد او را پنهان نمی‌کرد. مادرش را وقتی فقط 11 سال داشت از دست داده بود. 16 سال داشت که مدرسه را ترک و کار را آغاز کرد. چندین شغل عوض کرد تا اینکه شرایط به شکلی رقم خورد که در 36 سالگی، یعنی سال 2001، پدر و چهار خواهر بزرگترش را ترک کرد و به یکی از انجمن‌های مبارزه با خشونت پناه برد.

Post
دیوید بویی و بررسی آلبوم ستاره‌ی سیاه
1394/11/03

خودت را آماده کرده‌ای تا در مورد آخرین اثر هنرمندی که یکی از شاخص‌ترین چهره‌های موسیقی حال حاضر دنیاست چیزی بنویسی، در مورد آخرین اثر اسطوره‌ای که نزدیک به دو دهه از عمرت را طرفدار محکم و سفت و سختش بوده‌ای، آنقدر خودت را در برابرش کوچک دیده‌ای که چندین روز فقط بخوانی و گوش کنی و بگردی و آلبوم را بالا و پایین کنی.

Post
استیون ویلسون و بررسی آلبوم چهار و نیم
1394/03/11

تا به امروز و در طی این ده سال آنقدر از «استیون ویلسون» Steven Wilson نوشته‌ام که هم خواندنش در مقدمه‌ی این پست برای شما خسته کننده است و هم نوشتنش برای من تکراری. استیون ویلسون، ستاره‌ی بی‌بدیل آسمان موسیقی پراگرسیو راک حال حاضر دنیا، هنرمند 48 ساله‌ی انگلیسی، مغز متفکر گروه‌ها و پروژه‌های مختلف است.

Post
الن پارسونز پراجکت و معرفی آلبوم دفاع سیسیلی
1393/01/21

می‌خواهم برای‌تان داستان جالبی از انتشار یک آلبوم را تعریف کنم! گروه «الن پارسونز پراجکت»The Alan Parsons Project یکی از آن پروژه‌های تکرارنشدنی موسیقی در ژانر آرت راک و پراگرسیو است. این گروه با مرکزیت دو اعجوبه به نامهای الن پارسونز و اریک ولفسان فعالیت خود را در سال 1975 آغاز کرد و با کمک و همکاری بیش از 30 هنرمند مطرح آن زمان توانست تبدیل به یکی از موفق‌ترین پروژه‌های دهه هفتاد و هشتاد انگلستان شود.

Post
دیوید بویی و انتشار آلبوم روز بعد
1391/12/22

اگر قرار به ستاره گرفتن باشد، معلوم نیست آیا امسال اثر دیگری می‌تواند به پای آلبوم جدید دیوید بویی، «روز بعد»The Next Day که هنوز هم به طور رسمی منتشر نشده، برسد یا خیر.

Post
استیون ویلسون و نگاهی به آلبوم زاغکی که از خواندن سر باز زد
1391/11/03

آنقدر از استیون ویلسون گفته‌ام که هر حرف جدیدی یکی از همان حرفهای قدیمی‌ست. مرد همه فن حریف دنیای موسیقی، در 46 سالگی و در آستانه‌ی 30 ساله شدن دوران فعالیت هنری‌اش، آنقدر تجربه‌های گوناگون در کارنامه‌ موسیقی خود دارد که نه تنها می‌توان از او به عنوان یک جریان‌ساز نام برد، بلکه حالا او خودش تبدیل به یک جریان شده است.

Post
قطارها، دخترکان و قاتلین، نوشته‌ای بر کنسرت استیون ویلسون در بروکسل
1391/02/30

درون مکعب بتنی آکوستیک سالن AB بروکسل و در حضور مردمانی که منتظر آغاز کنسرت در گوشه و کنار آواره‌اند و دستگاه‌های مخوف پخش غول‌آسا و حتی آویزان از سقف، پرده‌ی نمایش بسیار نازکی از سقف آویزان است که بین صحنه و تماشاگران را مرز انداخته، تا بر آن تصویر پخش کنند.

Post
بهترین آلبوم‌های موسیقی به انتخاب وبلاگ آلبوم
1391/02/05

هر وبسایت، وبلاگ یا نشریه‌ای که در مورد موسیقی مطلب می‌نویسد برای خودش فهرستی از بهترین‌های تاریخ موسیقی دارد. فهرست زیر 10 آلبوم برتر تمام دوران زندگی من است که با هر کدام و تک تک آهنگ‌هاشان صدها بار زندگی را دوباره تجربه کرده‌ام. این را هم بگویم که هیچ ترتیب و تقدم و تاخری در این فهرست بین آلبوم‌ها وجود ندارد.

Post
کلدپلی و نگاهی به آلبوم مایلو زایلوتو
1390/07/26

«من اعتقادی به این که گروه‌ها بعد از 33 سالگی می‌توانند همچنان به فعالیتشان ادامه دهند ندارم» این جمله‌ی عجیب را کریس مارتین، رهبر گروه انگلیسی «کلدپلی» Coldplay، زمانی می‌گوید که تمامی چهار عضو گروه در حدود 30 سال سن دارند.

Post
استیون ویلسون و نگاهی به آلبوم رحمت برای غرق شدن
1390/07/02

باور کنید که «استیون ویلسون» Steven Wilson یک ومپایر است! مگر می‌شود که چنین مهارت و تجربه‌ای در یک آدم 43 ساله بگنجد؟ و البته این را هم بگویم که اگر جایی شنیدید هر روز زندگی ویلسون 48 ساعت دارد تعجب نکنید! او یک شاهکار در موسیقی پراگرسیو راک دارد به اسم پورکوپاین تری و در کنارش همزمان چهار پروژه‎‌ی دیگر را در کنار فعالیت انفرادی‌اش پیش می‌برد.

Post
باب گلداف و آلبوم چگونه آهنگ‌های عام‌پسندی که می‌فروشیم را بسازیم
1389/12/12

در دنیای موسیقی شخصیتهایی وجود دارند که پا را فراتر از ملودی و ریتم در آهنگ‌هاشان می‌گذارند و دنبال یک ملودی و ریتم مشترک در میان مردم جهان می‌گردند. باب گلداف یکی از آنها و مسلماً مشهورترینشان است.

Post
جیمز بلانت و انتشار آلبوم نوعی از دردسر
1389/08/10

طی چند سال اخیر بعید می‌دانم آرتیستی به اندازه‌ی «جیمز بلانت» James Blunt مورد توجه علاقه‌مندان موسیقی پاپ راک قرار گرفته باشد. هنرمندی که مشهور به این است که آنقدر آهنگ‌ها را احساسی می‌سازد و اجرا می‌کند، هم خودش به راحتی اشک می‌ریزد و هم دیگران را به گریه می‌اندازد.

Post
آرون و انتشار آلبوم پرندگان در طوفان
1389/07/14

اینکه فرانسه و زبان فرانسوی نماد عشق هستند به طور کاملاً مشخصی روی موسیقی این کشور و هنرمندانش هم تاثیر گذاشته است. به همین دلیل است که بیشتر از عشق می‌گویند و موسیقی‌شان بیشتر به دل می‌نشیند.

در حال بارگزاری..