1391/02/30

"قطارها، دخترکان و قاتلین، نوشته‌ای بر کنسرت استیون ویلسون در بروکسل"

نویسنده: صالح موسوی

درون مکعب بتنی آکوستیک سالن AB بروکسل و در حضور مردمانی که منتظر آغاز کنسرت در گوشه و کنار آواره‌اند و دستگاه‌های مخوف پخش غول‌آسا و حتی آویزان از سقف، پرده‌ی نمایش بسیار نازکی از سقف آویزان است که بین صحنه و تماشاگران را مرز انداخته، تا بر آن تصویر پخش کنند.

تصاویر همراه با یک سری موسیقی امنبیت با ریتم غالب بیس پخش می‌شوند. من کنج مکعب نشسته‌ام و سرم را چسبانده‌ام بر بتن مکعب، که با هر ضربه‌ی بیس از بیخ می‌‌لرزد. تصاویر، فیلمی است به طول یک ساعت و نیم، از یک تنِ در پارچه‌ی سفید پیچیده، که در ساحل دریای نیمه‌ابر ایستاده، در حالی که امتداد پارچه بر زمین و در نهایت از راست کادر بیرون رفته است و تمام این ترکیب بصری در نمایی است که با کمترین سرعت ممکن از روی دریا تا نمای تمام قد تن پارچه پیچ زوم به عقب کرده. نمای نیم‌ساعتی بعدی، تصویر ادامه‌ی پارچه است که از سمت چپ کادر وارد شده. نما این ‌بار ثابت و در حضور تن زانوزده‌ای است که در ادامه‌ی همان پارچه کفن‌ شده. تنها حرکت، بازی باد است با پارچه و تحرک دلهره‌آور موج‌ها. نمای بعد، از درون پنجره‌ی قدی یک خانه است رو به دریا و در آستانه‌ی طوفان، که شبحی سیاه‌کفن در قاب آن حرکت می‌کند.

زمانی که شبح چنان نزدیک می‌شود که سیاهی تمام پنجره را می‌گیرد و قاب تاریک می‌شود، ساعت 8:00 شب 14 می 2012 است و همزمان با آن تمام درون مکعب تاریک می‌شود. بعد از اندکی سکوت، حضور نوازنده‌ی کیبورد است، جناب آدام هولزمن که نور متمرکزی از سقف او را عیان می‌کند که به شکل تجربی و آزاد، مقدمات «هیچ گرگ و میشی در محضر آفتاب نیست» No Twilight Within the Courts of the Sun از آلبوم «شورشیان» Insurgents را می‌نوازد. گام بعدی حضور پر بلوای مارکو مینرمن است که درام می‌کوبد و سپس بیسیست نیک بگز و در نهایت نیکو سونف گیتاریست که پایه را می‌نهند تا «شخص موسیقی» بر صحنه تشریف بیاورند.

کنسرت استیون ویلسون در بروکسل

استیون ویلسون بر صحنه، بدون گیتار، یک تن بسیار لاغر و حقیر است که تی‌شرت سیاه بر تن دارد، با طرحی خاکستری از نقش جمجمه‌ای در سطح آبی که قطره‌ای بر مرکز آن افتاده باشد. خیره شده، موهای بسیار لخت روشن، عینک بدسلیقه با قاب بسیار ظریف و شیشه‌های کوچک که حافظ چشمان بسیار ریز اوست. ریش چند روزه‌ی پراکنده و با پاهای عریان که بر صحنه می‌دود. گیتارش را که به دستش می‌دهند، نوری که از پشت صحنه به تن‌ و سازش می‌تابانند، ناگهان صدا و ساز بر پرده عظمت خداگونه می‌یابد. تداخل تصاویر که بر پرده‌ی توری‌مانند می‌افتد، با سایه‌ی بلند نوازنده‌ها و سازها و نورها و رنگ.

در اوج دوم آهنگ «دوشیزه‌ی هارمونی» Harmony Kirine از آلبوم شورشیان که گیتار در دستانش فریاد می‌کشد، چشم در چشمان من دارد:

Feel, no shame, too brave

Feel, afraid, to wait forever

Forever

انگشتان‌ ویلسون بر سیم‌ها، گیتار بر چهره ناخن می‌کشد و رقص انوار خون در فضا. پرده از سقف جدا می‌شود و به زمین می‌افتد. شیطان در چشمان هنرمند زبانه می‌کشد! گروه تنها قطعات دو آلبوم انفرادی ویلسون را اجرا می‌کند. ویلسون اعضای گروه جدیدش را معرفی و اعلام می‌کند که آلبوم جدیدی را با همین نوازنده‌ها در حال ضبط دارد. ویلسون با همین نفرات، اخیرا آلبوم «کاتالوگ / حفظ کن / جمع کن» Catalog / Preserve / Amass که مجموعه‌ای از اجراهای زنده‌ از دو آلبوم انفرادی نخست است را منتشر کرده. برای نخستین مرتبه یکی از آهنگ‌های آلبوم آینده‌ی این گروه جدیدش را به نام «لومینال» اجرا می‌کند که به گفته‌ی خودش اثری است طولانی، کشنده و حماسی!

بین اجرای قطعات پشت آن ساز پیانو مانند کوچکش که می‌نشیند، بی‌آنکه به حضار نگاه کند، انگار که با خود حرف می‌زند:

«همیشه گفته‌ام که تنها سه موضوع‌ است که ارزش دارند آدم براشان موسیقی بسازد. اول از همه قطارها، دوم دخترکان و سوم قاتلین زنجیره‌ای. شما در بلژیک قاتل زنجیره‌ای درست و حسابی دارید؟... چی؟... چه کار کرده؟... هفت تا قتل؟!... قاتل محبوب من، یک عوضی‌ست که در 15 سال، 12 دختر بچه را در آلمان کشته. بعضی وقت‌ها یک چیزی آنقدر براتان مهم می‌شود که بهترین کار برای حفاظتش، نابود کردنش است»

نمی‌دانستم که دو قطعه‌ی «شاخص» Index و البته شاهکار عجیب «مهاجم 2» Raider II درباره‌ی یک قاتل زنجیره‌ای نوشته شده‌اند! در موقع نواختن مهاجم 2 پخش تصاویر بر نمایشگر دیجیتال پشت نوازنده‌ها، تصاویر بسیار تند از نگاهی است که در جنگل سرگردان است. تئو ترویس که ساکسیفون و فلوت گروه را می‌نوازد، در زمان تک‌نوازی، آن فضای معنوی را در ذهنم می‌سازد، شبیه ذهن دونده‌ای است که در جنگل از اجتماع درختان فرار می‌کند. ویسلون در اکثر مدت اجرای این آهنگ ماسک ضد گاز بر صورت دارد.

کنسرت استیون ویلسون در بروکسل

ثمره‌ی خیانت ویلسون در بیان دلیل خلق مهاجم 2 نابودی تصاویری‌ست که من از آن در ذهنم ساخته‌ بودم. اثری که ماه‌هاست انگار که محل عبادتم شده باشد. به این می‌ماند که یک نویسنده‌ی رمان، از مقصود و هدف نوشته‌اش بگوید. چنین رمانی دیگر ذهنی نمی‌شود. لیکن وقتی «هر آن چیزی که لایقش هستی برای تو» Get All Thay You Deserve از آلبوم شورشیان را به عنوان واپسین قطعه می‌نوازند، ویلسون به تمام و کمال آرامم کرده است:

Love more than you can know

Have more than you’ll ever need from me

Get all that you deserve, in this world

Get all that you deserve

Get all that you deserve

Get all that you deserve

از سالن کنسرت که بیرون می‌آیم، گوش‌هایم سنگین و بی‌حس شده. حس ملتهب‌ گوش‌ها، نشئه‌گی حواس و آرامش ناشناسی که در سرم ساکن است. از آن همه نوا و فریادی‌ست که بر گوشم داغ کوبیده‌اند یا از رستاخیز تصاویر موسیقی، که دیگر صدای آدم‌ها و شهر را نمی‌شنوم؟

ساعت ده و نیم شب است. به آسمان که نگاه می‌کنم، درک می‌کنم که بر غم شبانگی، آسمان همچنان روشن است. متحیر می‌ایستم و چشم از آن آبی غریب بر نمی‌دارم: آفتابِ ناموجود، خیال غروب ندارد.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست‌های مرتبط

Post
استیون ویلسون و کنسرت استانبول
1395/02/25

دختر چهره‌ی معصوم و لبخند زیبایی داشت. پوستش تیره بود، موهای فرفری‌ بلندش را می‌کشید تا پشت سرش و با یک کش ساده می‌بست. تمام اینها اما غم و درد او را پنهان نمی‌کرد. مادرش را وقتی فقط 11 سال داشت از دست داده بود. 16 سال داشت که مدرسه را ترک و کار را آغاز کرد. چندین شغل عوض کرد تا اینکه شرایط به شکلی رقم خورد که در 36 سالگی، یعنی سال 2001، پدر و چهار خواهر بزرگترش را ترک کرد و به یکی از انجمن‌های مبارزه با خشونت پناه برد.

Post
استیون ویلسون و بررسی آلبوم چهار و نیم
1394/03/11

تا به امروز و در طی این ده سال آنقدر از «استیون ویلسون» Steven Wilson نوشته‌ام که هم خواندنش در مقدمه‌ی این پست برای شما خسته کننده است و هم نوشتنش برای من تکراری. استیون ویلسون، ستاره‌ی بی‌بدیل آسمان موسیقی پراگرسیو راک حال حاضر دنیا، هنرمند 48 ساله‌ی انگلیسی، مغز متفکر گروه‌ها و پروژه‌های مختلف است.

Post
پینک فلوید و نگاهی به آلبوم رودخانه‌ی بی‌پایان‌
1393/08/28

پینک فلوید، پرآوازه‌ترین و یکی از تاثیرگذارترین گروه‌های تاریخ موسیقی راک است. برای همین شاید صحبت از سابقه‌ی آنها، هنرشان و مسیری را که طی کرده‌اند تا به اینجا رسیده‌اند ضرورتی نداشته باشد. شاید بهتر باشد بجای مقدمه چینی‌های معمول قبل از آنکه بخواهیم به انتشار جدیدترین آلبوم گروه انگلیسی پینک فلوید بپردازیم، کمی در مورد تاریخچه‌ی اعضای تشکیل دهنده‌ی آن و روابطشان حرف بزنیم.

Post
الن پارسونز پراجکت و معرفی آلبوم دفاع سیسیلی
1393/01/21

می‌خواهم برای‌تان داستان جالبی از انتشار یک آلبوم را تعریف کنم! گروه «الن پارسونز پراجکت»The Alan Parsons Project یکی از آن پروژه‌های تکرارنشدنی موسیقی در ژانر آرت راک و پراگرسیو است. این گروه با مرکزیت دو اعجوبه به نامهای الن پارسونز و اریک ولفسان فعالیت خود را در سال 1975 آغاز کرد و با کمک و همکاری بیش از 30 هنرمند مطرح آن زمان توانست تبدیل به یکی از موفق‌ترین پروژه‌های دهه هفتاد و هشتاد انگلستان شود.

Post
آر پی دبلیو ال و انتشار لایو آلبوم یک نمایش فراتر از انسان و زمان
1392/08/19

در سال 1997 چهار موزیسین گرد هم آمدند، حرف اول اسم‌شان را کنار هم گذاشتند و گروهی را پایه‌گذاری کردند که در ابتدا قصدشان کاور کردن آهنگ‌های پینک فلوید بود، اما امروز یکی از بهترین گروه‌های پراگرسیو راک آلمان به حساب می‌آیند.

Post
دوین تاونسند و انتشار لایو آلبوم سیرک شبکیه
1392/08/19

دیوانه‌ای به اسم «دوین تاونسند» Devin Townsend که یک هنرمند صاحب‌نام کانادایی‌ست، تصمیم گرفت در سال 2012 و در شهر لندن، 20 سال فعالیت هنری خود را در قالب یک اجرای یک شبه به روی صحنه ببرد.

Post
لانگ دیستنس کالینگ و انتشار آلبوم طغیان درون
1391/12/16

در این چند سال پست راک به دلیل برخی ویژگی‌ها به شدت مورد توجه موزیسین‌های جدید قرار گرفته است و به طبع آن از در و دیوار گروه‌های پست راک بر روی زمین پهناور موسیقی می‌ریزند؛ طوری که دیگر نمی‌توان گفت مثل قارچ گروه پست راک می‌روید، بلکه باید گفت قارچ‌ها مانند گروه‌های پست راک سبز می‌شوند!

Post
ریورساید و نگاهی به آلبوم زیارتگاه بردگان نسل نو
1391/11/08

یک تیم آشپزی لهستانی را تجسم کنید که تازه‌ترین مواد اولیه‌ی موسیقی پراگرسیو راک را از گروه پورکوپاین تری گرفته، کمی چاشنی خشم گروه اوپت به آن اضافه کرده، آنها را در آشپزخانه‌ی حال و هوای گروه تول، روی اجاق‌گاز سازبندی گروه دریم تیتر طبخ کرده و در نهایت آن را برای‌تان با نوشیدنی قدیمی و اصیل گروه پینک فلوید سرو کرده است.

Post
استیون ویلسون و نگاهی به آلبوم زاغکی که از خواندن سر باز زد
1391/11/03

آنقدر از استیون ویلسون گفته‌ام که هر حرف جدیدی یکی از همان حرفهای قدیمی‌ست. مرد همه فن حریف دنیای موسیقی، در 46 سالگی و در آستانه‌ی 30 ساله شدن دوران فعالیت هنری‌اش، آنقدر تجربه‌های گوناگون در کارنامه‌ موسیقی خود دارد که نه تنها می‌توان از او به عنوان یک جریان‌ساز نام برد، بلکه حالا او خودش تبدیل به یک جریان شده است.

Post
آرکایو و نگاهی به آلبوم با ما تا وقتیکه بمیری
1391/06/02

بالاخره جدیدترین ساخته‌ی «آرکایو» Archive با عنوان «با ما تا وقتیکه بمیری» With Us Until You’re Dead چند روز زودتر از زمان انتشار رسمی در فضای اینترنت پخش شد. آرکایو را می‌توان یکی از بی‌ثبات‌ترین گروه‌های موسیقی از لحاظ ژانر دانست.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – ویتین تمپتیشن
1391/04/30

روز سوم، شنبه، هفتم جولای 2012، حالا دیگر شب شده و قرار است آخرین اجرای شب سوم، یعنی آخرین اجرای فستیوال گلدفست 2012 را ببینیم. فستیوالی که به مدت سه روز در فضای زیبای پارک جنگلی پارکورمان برگزار شد.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – این فلیمز
1391/04/29

روز سوم، شنبه، هفتم جولای 2012، امروز هوا کمی از دیروز بهتر است. کمی در فضای پارک جنگلی پارکورمان می‌چرخیم تا نوبت برسد به اولین اجرایی که می‌خواهیم ببینیم و بشنویم.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – گانز ان رزز
1391/04/28

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، هوا تاریک شده و جمعیت تمام فضای پارک جنگلی پارکورمان را پر کرده است. امشب قرار است اجرای یکی از بزرگترین گروه‌های تاریخ موسیقی را شاهد باشیم.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – آپوکالیپتیکا
1391/04/27

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، با نزدیک شدن به عصر از شدت گرما کم می‌شود. مردم در زیر سایه‌های درختان منتظرند که استیج برای اجرای بعدی آماده شود تا با یکی از هیجان‌انگیزترین گروه‌های این فستیوال دیدار کنند.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – لاکونا کویل
1391/04/26

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، در رطوبت و گرمای شدید هوای استانبول، رفته رفته تعداد حاضرین در فضای پارک جنگلی پارکورمان بیشتر می‌شود. می‌دانیم که امشب شبی‌ست که در آخر پرجمعیت‌ترین شب این فستیوال است.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 – آگلی کید جو
1391/04/25

روز دوم، جمعه، ششم جولای 2012، هوای گرم و شرجی استانبول در این وقت سال باعث می‌شود که کمی برای حضور در اجراهای ظهر تردید داشته باشیم. امروز، به جز اجرای اول، تمامی گروه‌هایی که به روی صحنه می‌روند بین‌المللی و غیر ترک هستند و همین تصمیم‌گیری را سخت می‌کند.

Post
گزارش فستیوال گلدفست 2012 - اوانسنس
1391/04/24

روز اول، چهارشنبه، چهارم جولای 2012، «داریوش شفا» محله‌ی ساکت و آرامی در استانبول است که پارک جنگلی پارکورمان به زیبایی و آرامشش می‌افزاید. اما هر از گاهی اتفاقی هیجان‌انگیز در این پارک باعث می‌شود تا آرامش محله، بیمارستان آکیبادم روبروی پارک و آسایشگاه سالمندان کنارش برای چند ساعتی بهم بریزد.

Post
راش و نگاهی به آلبوم فرشته‌های کوکی
1391/03/16

اگر بگوییم گروه کانادایی «راش» Rush یکی از هیولاهای تاریخ موسیقی راک و متال است، بیراه نگفته‌ایم. سابقه‌ی 40 ساله‌ی این گروه و برگزاری تورهای عظیم و خلاقانه‌شان باعث شده که هر سه عضو اصلی گروه و ترکیبشان در قالب راش بدل به یکی از تاثیرگذارترین‌های تاریخ موسیقی راک و متال بشوند.

Post
شاعرانه‌ی عقیم گیلاس‌ها، نوشته‌ای بر کنسرت آناتما در بلژیک
1391/02/28

قبل از آنکه کسی به محل برگزاری کنسرت بیاید، من آنجا بودم. روبرویم و در محوطه یک جفت درخت گیلاس تازه گل‌داده‌ای بود که به بهانه‌ی باد، تن تراشیده‌ی خرامیده‌اش را اغواگری می‌کرد. عبای کلمات فارسی به خود پیچیده، درخت را می‌نوشتم. همان درخت که ناگهان دنی کاوانا پیدایش شد و بازیگوشانه سوژه‌ی عکاسی‌اش‌ کرد.

Post
فلایینگ کالرز و انتشار اولین آلبوم‌شان
1391/02/16

مایک پورتنوی یکی از خارق‌العاده‌ترین درامرهای حال حاضر دنیاست. او به مدت 25 سال یکی از اعضای اصلی گروه «دریم تیتر» Dream Theater بود و جدا از درامز، در کنار جان پتروچی شش آلبوم این گروه را تهیه کرد و لیریکس هم برای آنها نوشت.

Post
او اس آی و نگاهی به آلبوم رعد آتش‌افروز
1391/01/09

گروه آمریکایی «او اس آی» OSI از آن دست گروه‌هایی‌ست که نمی‌توان آن را زیاد جدی گرفت! اعضای گروه هر کدام بیشتر از آن چیزی که برای OSI وقت بگذراند، درگیر پروژه‌های شخصی و فعالیت‌های جنبی خودشان هستند.

Post
آناتما و نگاهی به آلبوم سیستم‌های آب و هوایی
1390/12/23

یک ماه زودتر از آن چیزی که انتظار می‌رفت آخرین آلبوم «آناتما» Anathema به دست طرفدارانش رسید. حالا آناتما بعد از یک خواب هفت ساله در سومین سال پیاپی اثر تازه‌ای را منتشر می‌کند: سه مجموعه در سه سال و این اتفاق چیز جدیدی در سابقه‌ی گروه نیست.

Post
استیون ویلسون و نگاهی به آلبوم رحمت برای غرق شدن
1390/07/02

باور کنید که «استیون ویلسون» Steven Wilson یک ومپایر است! مگر می‌شود که چنین مهارت و تجربه‌ای در یک آدم 43 ساله بگنجد؟ و البته این را هم بگویم که اگر جایی شنیدید هر روز زندگی ویلسون 48 ساعت دارد تعجب نکنید! او یک شاهکار در موسیقی پراگرسیو راک دارد به اسم پورکوپاین تری و در کنارش همزمان چهار پروژه‎‌ی دیگر را در کنار فعالیت انفرادی‌اش پیش می‌برد.

Post
اوپت و نگاهی به آلبوم میراث
1390/06/15

احتمالا شما هم با من هم عقیده باشید که «اوپت» Opeth یکی از نوابغ موسیقی پراگرسیو راک حال حاضر دنیاست. این گروه سوئدی که در سال 1990 توسط مایکل اکرفلت تاسیس شد با اولین آلبومش، «ارکید» Orchid در سال 1995 با قدرت و اقتدار تمام وارد دنیای بی‌ربط موسیقی بلک متال و دث متال شد، بطوریکه تحسین منتقدین را به شدت بر انگیخت.

Post
آناتما و انتشار مجموعه‌ی سقوط عمیق‌تر
1390/06/11

فقط یک سال از انتشار آلبوم جنجالی «اینجا هستیم چون اینجا هستیم» We’re Here Because We’re Here گذشته است که «آناتما» Anathema برای بار دیگر طرفداران خود را غافلگیر می‌کند.

Post
گزارش فستیوال راک ان کک 2011 – روز دوم
1390/04/31

دیروز، اولین روز فستیوال راک ان کک 2011 بود. با شب را کمپ گذراندیم و صبح روز دوم ساعت 8:00 بخاطر گرمای شدید و آفتاب بیدار شدیم. قصدمان این است که تمام تلاش‌مان را به کار بگیریم که برای اجراهای شب انرژی داشته باشیم.

Post
گزارش فستیوال راک ان کک 2011 – روز اول
1390/04/30

شنبه، 16 جولای (25 تیر ماه)، استانبول، دمای روز 31 درجه و رطوبت به اندازه‌ای که بعد از چند دقیقه در آفتاب ماندن، تمام لباس‌تان کاملاً خیس می‌شود. هفتمین دوره‌ی فستیوال «راک ان کک» Rock’N Coke که به حمایت کوکاکولا برگزار می‌شود چند ساعت است که شروع شده است.

Post
بلکفیلد و انتشار آلبوم به دی‌ان‌ای من خوش آمدی
1390/01/06

استیون ویلسون، رهبر و مغز متفکر گروه پورکوپاین تری، خودش به اندازه‌ی یک دنیا موسیقی است. ویلسون برای من نمادی از «ذهن استوار بر ملودی» است که دنیا را از دریچه‌‌ی ویژه‌ای می‌بیند، که خودش هر از گاهی جهانی خلق می‌کند و مخاطبینش را پشت پنجره می‌نشاند تا از مشاهده آن لبریز و سرمست شوند.

Post
لونتیک سول و انتشار آلبوم لونتیک سول 2
1389/08/04

ماریوس دودا، یکه و تنها، بعنوان پرچمدار شاخه‌ای از موسیقی پراگرسیو راک اروپایی شناخته می‌شود و بواسطه نوع ترانه‌ها، ملودی‌ها، استفاده از سازها و نوع و شیوه‌ی خوانندگی، موفق شده شهرت فراوانی در موسیقی راک و متال بدست بیاورد.

Post
کنسرت گروه گوتان پراجکت در استانبول
1389/04/18

چهارشنبه، 23 جون 2010، برابر با دوم تیرماه 1389، پارک کوچوکچیفتلیک، در نزدیکی استادیوم بشیکتاش استانبول، میزبان یکی از اجراهای تور گروه فرانسوی «گوتان پراجکت» Gotan Project به اسم «تور تانگو 3.0» Tango 3.0 Tour به مناسب انتشار آلبوم جدیدشان است.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز سوم – بیگ فور
1389/04/11

27 جون 2010، یعنی 6 تیر 1389، روز سوم فستیوال سونیسفر، هوا به شدت گرم است و آفتاب هم بدون هیچ ابری مستقیم می‌تابد. ما دوباره چند اجرای اول را بی‌خیال می‌شویم، از صبح هیچ حرکت خاص و عجیبی که باعث خسته شدن‌مان شود نمی‌کنیم تا برای چهار اجرای اصلی، برای «بیگ فور» big Four حاضر و آماده و پر انرژی باشیم.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز دوم
1389/04/10

26 جون 2010، یعنی 5 تیر 1389، روز دوم فستیوال سونیسفر، اجراها از ساعت 15:30 به ترتیب با اجراهای گروه ترکی «مردر کینگ» Murder King، گروه دانمارکی «ولبیت» Volbeat و یکی از معروف‌ترین هنرمندان موسیقی راک ترکیه، «هایکو چپکین» Hayko Cepkin آغاز می‌شود.

Post
گزارش فستیوال سونیسفر 2010 – روز اول
1389/04/09

25 جون 2010، یعنی 4 تیر 1389، در استادیوم بشیکتاش خبری از مسابقه فوتبال نیست! اینبار قرار است متال‌دوستان دور هم جمع شوند و شاهد یکی از بی‌سابقه‌ترین اجراهای تاریخ موسیقی متال باشند. این را هم بگویم که عکس‌های این پست (به جز عکسی که از بالا گرفته شده!) را خودم گرفته‌ام.

در حال بارگزاری..