
- تاریخ: 1390/11/09
- 0 دیدگاه
- برچسبها: اشلان افکت , آپتا , اینترنال توالایت , پست راک , امبینت , post rock , the echelon effect , apta , the internal twilight , ambient ,
"موسیقی پست راک و پروژهی دایره"
نویسنده: بردیا برجسته نژاد
میخواهم یک پروژهی موسیقی بسیار هوشمندانه و جذاب را به شما معرفی کنم. کمپانی موسیقی «اکساید تونز» Oxide Tones که تمام توجهش را صرف موسیقی پست راک و امبینت و شاخههای گوناگون آن میکند ایدهی هیجانانگیزی را به نام «پروژهی دایره» The Circle Project را معرفی کرده است.
اساس اولیه این پروژه بسیار ساده است: شما با یک مجموعهی ریمیکس با آهنگهای کاور طرف هستید. اما نکته هیجانانگیز چیز دیگریست. در هر مجموعه از این پروژه فقط سه آهنگ گنجانده میشود، سه آهنگ از سه هنرمند. هنرمند اول یکی از آهنگهای هنرمند دوم را بازنوازی میکند، هنرمند دوم یکی از آثار هنرمند سوم را دوباره میزند و هنرمند سوم هم سراغ یکی از کارهای هنرمند اول میرود، و اینگونه است که این دایره شکل میگیرد و کامل میشود.
آهنگها توسط خود کمپانی اکساید تونز انتخاب میشوند تا علاوه بر حفظ ساختار کلی ماجرا، از کنار هم قرار گرفتن چند آهنگ تصادفی و بیربط جلوگیری شود. کمپانی آهنگها را انتخاب میکند و تحویل هنرمند مورد نظر میدهد و تنها محدودیتی که وجود دارد این است که اثر اصلی در اثر جدید باید قابل شناسایی و تشخیص باشد. به جز این مورد، هنرمندان آزاد هستند تا از هر خلاقیت و روشی که میخواهند استفاده کنند تا اثر جدید را از روی اثر اصلی بوجود آورند. این مجموعهها همه به صورت کاملاً محدود منتشر و نسخهی قابل دانلود آن بصورت «هر چقدر که خواستید پرداخت کنید» عرضه میشوند.
همانطور که می بینید ماجرا به همان اندازه که ساده است، بسیار هم جذاب بنظر میرسد. شما میتوانید بر روی دایرهای قدم بزنید که هر هنرمند تحت تاثیر هنرمند دیگری اثری را دوباره از زاویهی نگاه خود تعریف کرده است. میگویم «تعریف» چون موسیقی پست راک و مخصوصا امبینت بیشتر شبیه یک داستان صوتیست تا فقط اصوات و صدا. به تازگی اولین مجموعهی این پروژه با عنوان «الکترونیک» Elektronik منتشر شده است با ترکیبی از سه هنرمند موسیقی امبینت و الکترونیک.
هنرمند اول «اشلان افکت» The Echelon Effect انگلیسی است، نامی که این روزها در همه جای موسیقی پست راک شنیده میشود. پروژهای تک نفرهی هنرمندی که وقتی فوریه سال 2009 تصمیم گرفت برای ارضای علاقهاش به موسیقی تکآهنگی را با لپتاپش بسازد، نتیجه بدل به یک مینیآلبوم (EP) به همراه چهار آهنگ و استقبال مخاطبینش شد. در دو سال گذشته بارها مجموعههای مختلف با فواصل کوتاه از او منتشر شده است. حالا او در بخش اول پروژه دایره به سراغ آهنگ «مانند اینکه تو خیلی دیر بیدار میشدی» Like You Woke Up Too Late از «آپتا» Apta رفته است.
هنرمند دوم، آپتا، را کسی نمیشناسد. هنرمند تازهکاری که نشان داده در آینده اسمش را بیشتر خواهیم شنید. میتوانید همان تعداد کارهای اندک او که بصورت رایگان برای دانلود گذاشته شده را به راحتی پیدا کنید. او آهنگ «کودک» The Child از «ایترنال توالایت» The Eternal Twilight را اجرا کرده است.
هنرمند سوم، ایترنال توالایت، معجونی از چهار هنرمند از چهار کشور مختلف است: آمریکا، آلمان، پاکستان و هند. این میتواند اثباتی باشد برای این جمله که موسیقی حد و مرزی ندارد و زبان مشترک تمام مردم دنیاست. آنها آهنگ «چه چیزی باعث شده ما اینقدر غیر معمول باشیم» What Makes Us So Uncommon از اشلان افکت را اجرا میکنند و... این چنین است که دایره کامل میشود.
آهنگها دوست داشتنی اند. یک جاهایی شما فضای غالب پست راک را بوضوح حس می کنید، اما ریشهی اصلی همه آنها امبینت است. می توانید از شنیدن آهنگها لذت مضاعف ببرید اگر ورژن های اصلی را شنیده باشید، و می توانید تفاوت های ظریف و ریزی که هر هنرمند به اثر دیگری اضافه کرده را کشف کنید. امبینت، موسیقی تنها گوشه گیری ست! هنرمندش هم ترجیح می دهد برای خلق آثار خود تنهایی را انتخاب کند. این پروژه به شکل زیبایی اتحاد پنهانی را بوجود می آورد، طوری که با حفظ حریم هر هنرمند آنها آمده اند تا از یکدیگر تاثیر بگیرند. اگر موسیقی امبینت را دوست ندارید، سراغ این سه آهنگ نروید. اگر موسیقی امبینت را دوست دارید و دلتان یک شاهکار می خواهد، سراغ این سه آهنگ نروید. اما اگر می خواهید صدای اتحاد را بشنوید و در میان این دایره قرار بگیرید، مطمئنم که بعد از شنیدن این سه آهنگ منتظر قسمت های بعدی این پروژه خواهید بود.
دیدگاه خود را وارد کنید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.